Talviulkoilua hiihtolomalla

latu laavulle

Latu Lehtisensaaren laavulle

Luistelurata ei ole käytössä, mutta jäätä pitkin pääsee hiihtämällä Lehtisensaaren laavulle. Kylän yhteiseltä uimarannalta lähtee laavulle latu, jonka pituus on yhteen suuntaan 2,3 km.  Laavulla voi tehdä tulet ja syödä eväitä, myös kompostikäymälä on käytössä.

Kylänrannassa on tällä hetkellä mahdollista luistella pienellä luistelukentällä. Latuja kiertelee myös kylän pelloilla.

Latujen ja luistelukentän tilanteet vaihtelevat sään ja jääolojen mukaan. Ajankohtaista tietoa luistelusta ja laduista löydät Luistelua Pitkäjärvellä -Facebook-ryhmästä.

luistelukenttä

Luistelua Pitkäjärvellä talvella 2022

Aiempien vuosien tapaan Pitkäjärvellä Kylänlahden jäällä ylläpidetään jälleen talkoovoimin retkiluistelurataa ja luistelukenttää. Aurausta tehdään ehtimisen mukaan, ja radan tilanteesta saa tietoa liittymällä Facebookin “Luistelua Pitkäjärvellä” -ryhmään.

Liikkeelle pääsee kylän yhteiseltä uimarannalta (Pitkäjärventie 585). Rannalla on puucee ja nuotiopaikka. Nuotiopaikalle saa tehdä makkaratulet ja rannalle tuotuja polttopuita saa käyttää. Lehtisensaaren laavun ylläpidosta vastaa eri taho, mutta siellä on myös polttopuita käytössä.

Myös pukukopilla olevat mailat ovat kaikkien vapaassa käytössä. Koska kyse on luonnonjäästä, railot ja rosot kuuluvat asiaan. Luistelu omalla vastuulla, muistathan kypärän!

Ratoja aurataan luistelua varten, mutta kävely ja potkukelkkailu on sallittu RADAN REUNASSA silloin, kun radalla ei ole lunta. Jos radalla/kentällä on lunta, älä kävele/hiihdä/vedä pulkkaa tms. siellä. Lumi tarttuu jäähän kiinni, jolloin jäljet pilaavat jään pinnan eikä luistelu enää onnistu ☹

Vasemmanpuoleisessa pukukopissa on vieraskirja, käy laittamassa nimesi! On mukava seurata, kuinka paljon luistelijoita radalla käy 😊

 

Auraustoimintaa voit halutessasi tukea:

Pitkäjärven Nuorisoseura ry

FI65 1159 3000 0875 45

viesti: Luistelu

Luistelukartta 4.1.2022

luistelukartta 1

Luistelukartta koko reitistä Pitkäjärveltä Uuhiniemeen

Luistelukartta 2

Kylien kumppanuuspöytä 13.1.2022

Kylien kumppanuuspöytä etänä 13.1.2022

Oriveden kaupunki järjestää tammikuussa kylien kumppanuuspöytä -tapahtumia etäyhteyksin. Päilahti-Pitkäjärvi + Talviainen -alueen tapahtuma pidetään teamsissa to 13.1.2022 klo 17.30.

Tapahtuman pääaiheena ovat kyläkaavat ja uuden kaupunkistrategian esittely. Keskusteluaiheina ovat kylätonttien myynnin vauhdittaminen ja uusien asukkaiden saanti kylille. Mukaan toivotaan runsaasti kyläläisiä ja maanomistajia, joiden alueita kyläkaavat koskevat.

Kokoukseen pääset liittymään täältä:

https://orivesi.fi/tapahtumakalenteri/kylien-kumppanuuspoyta-talviaisissa/

PNS palkittiin vuoden nuorisotoimijana

Pitkäjärven Nuorisoseura ry vastaanotti itsenäisyyspäivänä Oriveden kaupungin elämänlaatulautakunnan vuoden 2021 nuorisotoimija -palkinnon.

Oriveden Sanomat 6.12.2021: “Vuoden nuorisotoimijana palkittiin Pitkäjärven nuorisoseura ry. Sen todettiin olevan aktiivinen yhdistys, joka mahdollistaa monenlaista toimintaa. Yhdistyksellä on jäseniä noin 200. Se järjestää viikoittaista toimintaa seurantalossa Lehtolassa ja kesällä yhteisellä uimarannalla. Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia ja retkiä, joilla on mukana myös paljon kesä- ja talviasukkaita Oriveden ulkopuolelta. Yhdistys on näkyvä ja tärkeä toimija myös liikunnan saralla: se tekee ja ylläpitää talvisin hiihtolatuja ja luistelukenttää sekä retkiluistelurataa.”

Seuramme kiittää lämpimästi saamastaan tunnustuksesta 🙂

 

Vuoden nuorisotoimija 2021 kunniakirja

Kirppis ja kahvila Lehtolassa 25.-26.9.

seurantalopäivä

Pitkäjärven Nuorisoseura viettää valtakunnallista seurantalopäivää jälkikäteen viikonloppuna 25.-26.9., ja järjestää tuolloin seurantalo Lehtolassa kirpputorin ja kahvilan.

Ovet ovat avoinna klo 11-15  ja tapahtuma on kaikille avoin, tervetuloa mukaan myymään, ostamaan, kahvittelemaan tai vaikka vain vaihtamaan kuulumisia!

Myyntipaikkoja on sisällä ja peräkonttipaikkoja pihalla. Paikkamaksua ei peritä seuran jäseniltä, muilta maksu on 5€.  Ilmoittautumiset osoitteessa info@pitkajarvennuorisoseura.fi

 

 

Kakkukahveilla noin 50 kävijää

Juhannuksen aatonaattona kokoonnutaan Pitkäjärven Nuorisoseurassa perinteisesti Kylänrantaan. Tänä vuonna tapaamisessa juhlistettiin myös 140 vuotta täyttävää nuorisoseuraliikettä. Samana päivänä järjestettiin kakkukahveja nuorisoseuroissa ympäri Suomea, ja tavoitteena oli järjestää Suomen suurimmat kakkukahvit.

Nuorisoseuraliiton sivuilla on kartta, jossa näkyy kaikki paikat, joissa kakkukahveja järjestettiin.

Pitkäjärvellä piitsillä poikkesi kahvittelemassa noin 50 kävijää. Puheenjohtaja oli tuonut rantaan festaripöytiä, joten kaikki mahtuivat mukavasti syömään kakkua pöydän ääressä. Tunnelmaan sopivaa levymusiikkia soitettiin myös, ja kesäsääkin oli mitä mainioin. Kahvittelemassa oli sekä viikottain toiminnassa mukana olevaa väkeä että kyläläisiä ja kesäasukkaita.

Kakkukahvit Kylänrannassa to 24.6.

Nuorisoseuraliike täyttää 140 vuotta, ja sen kunniaksi järjestetään Suomen suurimmat kakkukahvit torstaina 24.6. paikallisseuroissa ympäri Suomen. Pitkäjärven Nuorisoseura ry järjestää kakkukahvit Kylänrannassa to 24.6. klo 18 alkaen perinteisen juhannusaatonaaton tapaamisen yhteydessä. Kakkua ja kahvia tarjolla niin kauan kuin niitä riittää, lämpimästi tervetuloa juhlimaan kanssamme!

"Nuorisoseuraliike täyttää huikeat 140 vuotta 2021. Juhlavuosi tekee näkyväksi nuorisoseuraliikkeen historian, mutta korostaa nuorisoseurojen vahvuutta tässä päivässä ja katsoo ennen kaikkea tulevaisuuteen. Se juhlii yli 600 jäsenseurassa ympäri Suomen tehtävää paikallista työtä sekä eri harrastusalojen toimintaa. Ensimmäinen nuorisoseura perustettiin Kauhavalla 1881, joten Suomen Nuorisoseurat on maamme vanhin nuorisotyötä tekevä järjestö. Juhlavuoden suojelijaksi on lupautunut tasavallan presidenttiSauli Niinistö. "  (nuorisoseurat.fi)

Nuorisoseurat 140v